Google Analytics e-book – adatból információ

Ma már rengeteg adat rendelkezésre áll ahhoz, hogy eredményesebb és prosperálóbb útra állítsd vállalkozásod. Ebben nyújt nagy segítséget a Google Analytics. Sokan nem tudják azonban kihasználni a benne rejlő lehetőséget, vagy egyszerűen csak felületesen ismerik a rendszert. Ezért készítettem ezt a rövid, képernyőképekkel teletűzdelt ebookot, hogy átfogóbb, mégis érthető képet adjak a keresőóriás elemző megoldásának használatáról.

Célom, hogy megmutassam a Google Analytics (valamint a Google Data Studio) alapjait és azt, hogyan találod meg azokat az összefüggéseket, amelyekkel még többet ki tudsz hozni vállalkozásodból. Az adatok már rendelkezésre állnak Nálad. Az ebook segít abban, hogy egy egyszerűen használható eszköztár segítségével gyorsabban tudj előrelépni, megtaláld a fejlesztési pontokat marketingkommunikációdban, és jobban megismerd a vevőidet, weboldalad látogatóit.

Kifejezetten ajánlom kezdő és középhaladó felhasználóknak, hiszen igyekeztem érthetően, egyszerűen bemutatni a lehetőségeket, ugyanakkor olyan inspiráló gondolatokat is belecsempésztem, amelyekből a rendszert jól ismerők is tudnak profitálni.

Hozz ki többet a rendelkezésre álló adatokból és változtasd profitot termelő információkká.

Töltsd ki ezt a rövid űrlapot és töltsd le az ebookot most!

Mire jó a Google Analytics

Google analytics felülete

A Google Analytics (ide kattintva éred el) a Google ingyenesen használható elemzőmegoldása, amely a weboldalad látogatóit vizsgálja részletesen. A segítségével megismerheted, hogy milyen marketing forrásokból érkeznek, mennyi időt töltenek az oldalon, mely aloldalaid olvassák el. Pontos képet kapsz arról, hogy hány százalékuk férfi és nő, valamint milyen korosztályba tartoznak. Azt is megnézheted, hogy hol morzsolódnak le, azaz mely pontokon hagyják el az oldalt.

Ha webshopot üzemeltetsz, akkor a megfelelő beállítások mellett láthatod, hogy milyen termékeket vásárolnak, és mennyit költenek Nálad. Megismerheted, hogy a fizetési folyamat mely szakaszában lépnek ki. Arra is fény derül, hogy hány nap telik el a vásárlásig attól a pillanattól kezdve, amikor először a weboldaladon járnak a vásárlóid.

Ezek az információk nélkülözhetetlenek az online világban, hiszen segítségükkel sokkal többet ki tudsz hozni a vállalkozásodból. A Google Analytics ebook letöltésével megismerheted az alapokat és azt, hogyan épül fel a rendszer. Ha már középhaladó szinten ismered a megoldást, úgy olyan tippeket is kapsz, amelyekkel még jobban át fogod látni az összefüggéseket.